Buitenlandse btw terugvragen

Het komt vast wel eens voor: U heeft als ondernemer in het buitenland goederen gekocht en u krijgt een factuur uitgereikt met buitenlandse btw. Kunt u deze btw alsnog terugkrijgen. Het antwoord is ja. Maar hoe krijgt u die btw terug?

Als u aldaar geregistreerd bent voor de btw, dan kunt u de btw terugvragen bij de periodieke aangifte van dat land. Als u niet geregistreerd bent, ligt het ingewikkelder. U dient de btw via een speciale internetsite terug te vragen. U krijgt eerst inlogcodes, waarmee u de teruggaafprocedure kunt opstarten. In de praktijk blijkt dat de aanvraag van de inlogcodes zeker wel een paar weken kan duren, dus wees op tijd!

Op tijd, omdat uw teruggaafverzoek voor de btw over het jaar 2013 uiterlijk 30 september 2014 moet zijn ingediend. Als het verzoek later wordt ingediend, krijgt u de btw niet meer terug.

De volgende stappen moeten worden ondernomen:

Het invullen van het verzoek kan ingewikkeld zijn. Op internet is een instructie te vinden die u door het verzoek heen helpt. De instructie is te vinden op: Taxperience.nl.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren.