Tablet kan belastingvrij worden vergoed

Het Gerechtshof Amsterdam heeft in tegenstelling tot rechtbank Haarlem beslist dat een iPad als een communicatiemiddel moet worden aangemerkt en niet als computer. Hierdoor zou het toekennen van een tablet aan werknemers onbelast kunnen geschieden.

Belastingvrije vergoeding

Een ’telefoon’ die minimaal 10% zakelijk wordt gebruikt, kan belastingvrij door de werkgever worden vergoed. Betreft het een ‘computer’ dan moet deze voor minimaal 90% zakelijk worden gebruikt, wil deze voor onbelaste vergoeding in aanmerking komen. Bij deze zaak lag de loonheffing op de loer over de volledige waarde van de iPad.

Eerder oordeelde rechtbank Haarlem dat een iPad als computer moest worden aangemerkt en dus niet zomaar onbelast mocht worden vergoed. Het hof concludeert nu dat de invoermogelijkheden van de iPad in vergelijking met een desktop-PC of laptop beperkter zijn, zodat de iPad niet als computer kan worden aangemerkt. Deze beperkingen doen zich niet voor in vergelijking met mobiele communicatie, sms, e-mail of internetgebruik. Oordeel: de iPad is een communicatiemiddel.

Een iPad of ander soort tablet kunnen derhalve onbelast worden vergoed.

Lees hier de volledige uitspraak: Rechtspraak.nl

 

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren.